Sagunt busca les famílies de dos afusellats a Paterna el 1939

És necessari fer proves d’ADN per a identificar correctament dos cossos de saguntins rescatats de les fosses 22 i 95 

Imatge del cementeri de Paterna, a l'Horta
Imatge d'arxiu del cementeri de Paterna, a l'Horta Nord / La Fossa de la Terra, Paterna

L’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre) ha llançat una crida per a localitzar les famílies de dos veïns del municipi que van ser afusellats a Paterna el 1939. 

Segons el ban que han publicat al seu web i les seues xarxes, un d'ells és José Sanchis Torrent, llaurador de professió, afusellat el 17 de novembre de 1939 quan tenia 46 anys, i enterrat a la fossa 95. L'altre desaparegut és Hipólito Delgado Ferrer, assassinat el 28 de juliol del 1939 a l'edat de 25 anys, membre del sindicat CNT, calderer i enterrat a la fossa 22.

L'Ajuntament de Sagunt, a través de la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica, està col·laborant amb diferents associacions de familiars de víctimes del franquisme de diverses fosses de Paterna, ja que en aquest municipi de l’Horta Nord es continuen excavant fosses i recuperant cadàvers. Per a poder confirmar correctament la identitat de les restes exhumades és necessari fer proves d’ADN i acarar-les amb les d’algú de la família, per això, periòdicament, es fan crides com la de l’Ajuntament de Sagunt.

El cos d'Hipólito Delgado es va exhumar de la fossa 22, que es va començar a excavar el 2018 amb fons de la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València, explica l’Ajuntament de Sagunt, però es necessita localitzar algun familiar per a poder identificar-ne les restes. Pel que fa a José Sanchis Torrent, el seu cos va aparéixer a la fossa 95 juntament amb 41 més, i es busca la seua família per a tindre més garanties a l'hora d'identificar el cos, atés que en els pròxims mesos començaran les tasques d'exhumació del lloc.

Per això, des del consistori demana que qui siga familiar o descendent d'algun dels dos, o tinga informació sobre qui podria ser-ho, es pose en contacte amb la Federació d'Associacions de Familiars de Víctimes del Franquisme de les Fosses de Paterna a través del correu projecte_fossescv@gva.es i el telèfon 680 533 221; o amb l’Associació de Familiars de la fossa 95 al correu i fosa95paterna@gmail.com i el telèfon 691 52 51 57.

També et pot interessar

stats