S’obri al trànsit un nou tram de la Via Parc del sud d’Alacant

El vial, que prioritza les zones de vianants i ciclistes, descongestionarà el trànsit d’aquesta zona.

El nou trajecte té una llargària d'un quilòmetre i mig de doble calçada, carril bici, voreres amples i zones enjardinades
El nou trajecte té una llargària d'un quilòmetre i mig de doble calçada, carril bici, voreres amples i zones enjardinades / GVA

Aquest divendres s'ha obert una nova via que descongestionarà el trànsit al sud d'Alacant. Es tracta d'un tram de la Via Parc que prioritza les zones de vianants i ciclistes. És una de les principals artèries de la ciutat amb la qual s’ha donat resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la zona.

El nou trajecte té una llargària d'un quilòmetre i mig de doble calçada, carril bici, voreres amples i zones enjardinades. A més, es posa en funcionament el nou pont sobre el ferrocarril que enllaça amb la Via Parc Alacant-Elx. Un dels barris beneficiats és el de Sant Gabriel tot i que espera l'obertura de nous trams.

 

L'objectiu de la Via Parc és afavorir la comunicació entre Alacant, Elx i Santa Pola i suposa, de fet, una segona circumval·lació de la ciutat d'Alacant. El cost de l’actuació ha suposat una inversió de 21 milions d’euros per part de la Conselleria d’Obres Públiques. Ara cal donar-li continuïtat amb un nou projecte per a enllaçar amb la Via Parc d’Elx. 

L'obra completa significarà un recorregut entre l'avinguda de la Costa Blanca, a la platja de Sant Joan, i l'avinguda d'Elx, entre les Nacionals 332 i 340.

També et pot interessar

stats