S’obri el termini per a demanar les ajudes per a activitats extraescolars

Els ajuntaments disposen d’una quantitat mínima assegurada de 3.000 euros. El termini de sol·licitud de les ajudes finalitza el quatre de setembre.

Activitats a l’aula, en una imatge d’arxiu
Activitats a l’aula, en una imatge d’arxiu / Unsplash

La Conselleria d’Educació ha fet pública la convocatòria de la línia extraordinària de nou milions d’euros per a organitzar activitats de suport educatiu i extraescolars culturals i esportives dirigides a l’alumnat entre 3 i 18 anys. Els ajuntaments podran sol·licitar les ajudes a partir d’aquest dilluns i el termini es prolongarà fins al quatre de setembre. El conseller Vicent Marzà ha destacat que la intenció és desplegar una oferta àmplia “per a compensar els efectes negatius de la Covid-19 durant aquest estiu i, sobretot, al llarg del pròxim curs”.

Aquestes subvencions engloben totes les propostes que amb aquesta finalitat programen els consistoris des de l’1 de juliol de 2020 fins al pròxim 23 de juny de 2021, data en la qual acabarà el curs en infantil, primària, ESO, batxillerat i FP. Perquè tot això puga implementar-se de la manera “més ràpida possible”, la Conselleria abonarà el 100% de les ajudes de manera anticipada als ajuntaments beneficiaris, que tindran fins al 15 de setembre de 2021 per a justificar la realització de les activitats.

Per a facilitar que l’ajuda arribe a tot el territori “de manera equitativa i justa”, la Conselleria ha dissenyat un sistema de repartiment de subvencions “que compensa les desigualtats de població i renda de cada municipi”, ha detallat el departament que dirigeix Marzà. Així, d’inici, els 540 ajuntaments valencians amb població entre 3 i 18 anys –segons les xifres oficials del padró municipal a 1 de gener de 2019– disposen d’una quantitat mínima assegurada de 3.000 euros més una altra variable en funció de la població escolar empadronada i de la renda mitjana de cada municipi.

També et pot interessar

stats