S’investiguen tres possibles casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

També hi ha diverses persones "amb símptomes" entre els aficionats valencianistes que van viatjar a Milà al partit de la Champions.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest dimarts
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest dimarts

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha participat aquesta vesprada en la reunió interterritorial que ha convocat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, on ha confirmat que hi ha tres casos en estudi al territori valencià: un a l’Hospital Universitari d’Alacant, un altre a l’Hospital de Dénia, i un tercer cas a l’Hospital Doctor Peset de València. Tots estan a l’espera dels resultats de les proves mèdiques. Aquesta vesprada s'ha sabut que l'home que estava ingressat en l'Hospital la Plana, a Vila-real, ha donat positiu en coronavirus i es converteix en el primer contagiat a la Comunitat Valenciana.

Barceló ha demanat, en declaracions al 20 h NTC d’À Punt Mèdia, “tranquil·litat” davant d’aquesta situació, ja que no hi ha motiu per a alarmar-se. De fet, ha insistit que no hi ha risc per a la salut pública i que, per tant, no s’ha adoptat cap mesura extraordinària. No obstant això, ha recordat que des de les institucions s’estan prenent totes les mesures de control i protocol necessàries, i ha fet una crida perquè la gent no viatge a les zones més afectades pel brot com el nord d’Itàlia, el Japó o l’Iran.

A més, recorda que en cas de tindre tos, febre o sensació de falta d’aire és recomanable quedar-se a casa i evitar el contacte pròxim amb altres persones. Així mateix, s’ha de telefonar al 112 per a informar dels símptomes que presenta i els antecedents d’un possible viatge perquè els serveis mèdics puguen fer-ne una valoració.

Sobre la celebració de les Falles o la Magdalena, la consellera ha assegurat que no considera cap escenari possible relacionat amb la cancel·lació, perquè no hi ha motius ni cap contagi confirmat a la Comunitat Valenciana. A més, ha recordat que, qui vulga, té a la seua disposició tota la informació que necessite sobre el coronavirus en la pàgina web del Ministeri de Sanitat.

Pel que fa a la situació dels contagiats a València i Vila-real, la subdirectora general d’Epidemiologia, Herme Vanaclocha, ha dit que l’estat general dels dos homes és bo i se’ls ha aplicat el protocol per a aquests casos després que acudiren a l’hospital amb febre per a determinar si s’han contagiat.

Per la seua part, els dos ingressats als hospitals d’Alacant i Dénia estan aïllats en dues sales d’Urgències, pendents de les proves que confirmaran o descartaran que són portadors del virus. A més, Vanaclocha ha indicat que hi ha diverses persones “amb símptomes” entre els aficionats valencianistes que van viatjar a Milà per a veure el partit entre l’Atalanta i el València.

Mascaretes esgotades

El Col·legi de Farmacèutics ha confirmat que les mascaretes i els gels desinfectants per a rentar-se les mans continuen esgotats en gran part de les farmàcies valencianes. Mentre que en l'inici del brot a finals de gener la principal demanda era de ciutadans xinesos que volien enviar-ne al seu país, on es troba el focus del coronavirus, ara són molts els espanyols i espanyoles que busquen aquests productes.

També et pot interessar

stats