S'investiga si el nou incendi del Saler també ha sigut intencionat

El foc s'ha donat per estabilitzat dues hores després d'haver-se originat i és el segon que es produeix en les últimes 48 hores

Els bombers treballen en l'incendi declarat aquest diumenge al Saler
Els bombers treballen en l'incendi declarat aquest diumenge al Saler / À Punt NTC

Aquest diumenge de vesprada s'ha declarat un nou incendi forestal en una zona de canyar entre les pedanies de Pinedo i el Saler. El foc s'ha donat per estabilitzat només dues hores després d'originar-se i finalment no ha calcinat més d'una hectàrea aproximadament.

La investigació sobre les causes està ja oberta i es treballa amb la hipòtesi que el foc haja sigut intencionat. Héctor Rus, inspector de bombers, ha declarat als micròfons d'À Punt NTC que després de la primera inspecció ocular dels agents mediambientals "el més probable és que el foc siga intencionat", tenint en compte l'origen de l'incendi i "l'absència d'altres factors que pogueren haver causat una negligència".

Per la seua banda, el regidor de la devesa de l'Albufera, José Gosálbez, ha assegurat que estan "treballant sense descans, al costat d'altres administracions perquè l'indesitjable o indesitjables paguen pel greu mal que estan causant a la nostra devesa". Gosálbez ha afegit, a més, que "resulta curiós que, des que l'esquerra se n'ha anat a l'oposició, els incendis s'han multiplicat, arribant a calcinar fins a setze hectàrees".

El foc, originat al voltant de les 14:40 hores, ha mobilitzat huit dotacions de Bombers de l'Ajuntament de València, dos mitjans aeris i un coordinador mediambiental del Consorci Provincial de Bombers de València. 

Així mateix, des del Centre de Coordinació d'Emergències s'ha activat la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals per la proximitat de béns no forestals, en aquest cas, habitatges, i fins i tot, una gasolinera.

A penes dues hores després, a les 16:37 hores, els bombers donaven per estabilitzat l'incendi, retirant un dels mitjans aeris, però deixant una altra unitat així com efectius terrestres per a treballar a la zona afectada i evitar possibles rebrots.

Aquest és el segon incendi que s'origina als voltants de l'Albufera en les últimes 48 hores.

Incendi de matoll a Vistabella, a la Llosa de Ranes

Aquest diumenge també s'ha registrat un foc a la zona de canyar i matoll de Vistabella, a la Llosa de Ranes, que ha obligat a desallotjar un habitatge proper a les flames.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues dotacions de bombers de Paterna i Silla, un sergent de Torrent, un coordinador forestal del Consorci Provincial de Bombers de València, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat i un mitjà aeri de la Generalitat.

També et pot interessar

stats