Un incendi crema una zona de canyar prop de la CV-500, al parc natural de l'Albufera

Set dotacions de bombers han treballat en l'extinció del foc, que s'ha donat per extingit a les 19:00 hores

Incendi prop de l'Albufera
Incendi prop de l'Albufera / À Punt NTC

Set dotacions de bombers de València i un agent mediambiental han extingit per complet un incendi de vegetació iniciat aquest divendres de vesprada en una zona de canyar, prop de la carretera CV-500, a l'altura del parc natural de l'Albufera de València. El foc s'ha donat per controlat a les 17:50 hores i els bombers han confirmat l'extinció a les 18:57 hores.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha rebut l'avís aquesta vesprada, segons han notificat a través de la xarxa social X, abans Twitter.

La Guàrdia Civil ha tancat provisionalment la carretera CV-500 mentre treballen els efectius en la zona més afectada, a l'altura d'un circuit de karts. L'incendi no afecta la massa forestal del Saler i el fum negre que desprén es deu a un contenidor amb pneumàtics que ha resultat afectat, segons han precisat fonts municipals. A més, el vent bufa en direcció contrària a la massa forestal.

L'incendi de vegetació, a l'altura de l'Albufera de València
L'incendi de vegetació, a l'altura de l'Albufera de València / Fran Martínez / À Punt NTC

El mes d'octubre passat un incendi forestal ja va afectar un matollar de vora 3.000 metres quadrats en una zona pròxima al Sidi Saler, a l'altre costat de la carretera que separa el bosc del Saler de l'Albufera. En aquell moment i a conseqüència del foc, va caldre desallotjar díhuit persones de l'alberg Casal l'Esplai i tallar un tram de la CV-500. Van detindre un home pels fets de manera provisional, encara que va quedar en llibertat, amb la condició de no acostar-se o internar-se a la zona boscosa, a excepció de les parts asfaltades, la platja i els camins habilitats per l'Ajuntament per a senderisme.

Fonts de la investigació apunten que la hipòtesi principal en la qual es treballa és que el foc puga ser intencionat, perquè sembla que s'ha originat en tres focus.

També et pot interessar

stats