S'intercepten huit pasteres amb 94 persones a les costes d'Alacant durant el cap de setmana

Entre els immigrants, tots algerians excepte quatre equatoguineans, han arribat dos famílies i huit menors d'edat

L'arribada de pasteres es dispara vora un 40% el 2020
L'arribada de pasteres es dispara vora un 40% el 2020 / À Punt NTC

Nova arribada massiva de pasteres a les costes de la província d'Alacant. Com ja va passar a finals del passat mes de setembre, des de dissabte Salvament Marítim ha interceptat 94 persones abans d'arribar a la platja en huit embarcacions. Aquestes arribades massives no han sigut fins ara habituals. Entre els migrants, tots algerians excepte quatre persones equatoguineanes, viatjaven dos famílies senceres amb menors i fins i tot una gata, segons ha detallat Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana. En conjunt són huit els menors que han arribat a les costes aquest cap de setmana.

A totes les persones les han traslladades a la carpa de Creu Roja al port d'Alacant perquè les atenguen i les sotmeten a una prova PCR per a la detecció de possibles casos de Covid-19. Es troben bé de salut, segons ha ampliat l'ONG.

Les primeres tres pasteres es van localitzar a uns 70 quilòmetres mar endins, prop de Torrevella (Baix Segura), cap a les 16:00 h de la vesprada de dissabte amb 41 migrants. En la primera en viatjaven 15, amb un menor de 17 anys; en la segona 16, amb un menor de 16 anys, i en la tercera 10, amb un menor de 17 anys.

Poc abans de la mitjanit de dissabte se'n va trobar una quarta a la platja de Capblanc d'Altea (Marina Baixa), molt prop del terme municipal de l'Alfàs del Pi, amb 9 homes més, tots majors d'edat.

La cinquena s'ha interceptat aquest diumenge de matinada a l'altura de la platja de la Mançanera de Calp (Marina Alta). Hi anaven un pare, una mare, quatre xiquetes de 5, 7, 13 i 14 anys i quatre homes més majors d'edat. La sisena va arribar a Benidorm, a l'altura de l'illa Mitjana, amb 13 migrants.

I les dos últimes, amb 21 migrants rescatats, viatjaven aquesta matinada en dos pasteres a uns 140 quilòmetres de la costa d'Alacant. Hi viatjava un xiquet de tres anys i una xiqueta de set, segons detalla Creu Roja.

També et pot interessar

stats