Sis pasteres amb més de 70 persones arriben a la costa sud en poques hores de diferència

Torrevella, Altea, Calp i Benidorm són les localitats on han arribat les embarcacions, en les quals anaven quatre xiquetes

Rescat d'una pastera en una imatge d'arxiu
Rescat d'una pastera en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Sis pasteres han arribat a diferents punts al sud de la Comunitat Valenciana entre la vesprada de dissabte i aquest diumenge.

Les tres primeres es van localitzar a uns 70 quilòmetres mar endins, prop de Torrevella (Baix Segura), cap a les 16:00 h de la vesprada de dissabte. Salvament Marítim va efectuar el rescat de 41 migrants, tots homes i en bon estat de salut. En la primera en viatjaven 15, amb un menor de 17 anys, en la segona 16, amb un menor de 16 anys, i en la tercera 10, amb un menor de 17 anys. Posteriorment van ser traslladats al port d'Alacant per a atendre'ls i efectuar-los les proves PCR de la Covid-19.

Poc abans de la mitjanit se'n va trobar una quarta a la platja de Capblanc d'Altea (Marina Baixa), molt prop del terme municipal de l'Alfàs del Pi, amb 9 homes més, tots majors d'edat.

La cinquena s'ha interceptat aquest diumenge de matinada a l'altura de la platja de la Mançanera de Calp (Marina Alta). Hi anaven un pare, una mare, quatre xiquetes de 5, 7, 13 i 14 anys i quatre homes més majors d'edat.

Per últim, aquest matí ha arribat a Benidorm una altra pastera a l'altura de l'illa Mitjana en la qual s'han interceptat 13 migrants, que s'han traslladat al port de Benidorm. En total, han sigut 73 les persones rescatades en menys de 12 hores pels equips de Salvament Marítim i Creu Roja d'Alacant a la costa sud de la Comunitat Valenciana. Totes elles són d'origen algerià i es troben en bon estat de salut.

També et pot interessar

stats