S'enfronta a 1.400 euros de multa per acoblar un motor i un depòsit de gasolina a la bicicleta

La Guàrdia Civil va interceptar el ciclista en una carretera de Torrevella en observar que es desplaçava sense pedalejar.

Bicicleta amb motor interceptada per la Guàrdia Civil
Bicicleta amb motor interceptada per la Guàrdia Civil
26 de març 2021 - 13:04

Agents de l'equip d'atestats de l'agrupació de trànsit de la Guàrdia Civil de Torrevella han interceptat un ciclista de 41 anys que tenia acoblat en el quadre de la bicicleta un motor de combustió interna i un depòsit de gasolina amagat sota una camiseta per tal de passar desapercebut. L'home s'enfronta a multes de 1.400 euros i la causa ha sigut traslladada al jutjat d'instrucció 1 de Torrevella (Baix Segura).

Els efectius estaven en la carretera CV-905, al seu pas per Torrevella, quan van observar com un ciclista es desplaçava, de manera inusual, de pressa, sense pedalejar i emetent el so característic d'un motor de baixa cilindrada.

En aquell moment, quan el ciclista es va adonar de la presència de la Guàrdia Civil, va apagar el motor ràpidament i va començar a pedalejar, per la qual cosa li van cridar l’alto, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. Els efectius observaren que el manillar estava modificat en el puny amb l'acoblament de l'accelerador i una doble maneta esquerra de fre.

L'informe pericial ha indicat que es tractava d'un motor de dos temps alimentat per gasolina amb una cilindrada de 49 centímetres cúbics i que podria superar els 50 km per hora.

Igualment, s'ha esclarit que l'home no tenia llicència ni permís de circulació, per la qual cosa s'ha posat el cas en coneixement del jutjat d'instrucció núm. 1 de Torrevella. En tractar-se d'un vehicle de motor, també se li van formular les corresponents sancions administratives perquè no tenia matrícula, assegurança ni inspecció tècnica.

La Guàrdia Civil ha assenyalat que aquestes tres sancions poden arribar a suposar una multa de fins a 1.400 euros. Una vegada comprovades els característiques del vehicle, si li va tornar al propietari.

També et pot interessar

stats