Ryanair cancel·larà 200 vols diaris a Espanya

Les vagues convocades per al 25 i 26 de juliol per les tripulacions de cabina de la companyia afecten vora 50.000 persones.

Ryanair cancel·larà fins a 200 vols diaris que operen a Espanya
Ryanair cancel·larà fins a 200 vols diaris que operen a Espanya / Edmund Blair (Reuters)

Ryanair cancel·larà fins a 200 vols diaris que operen a Espanya els dies 25 i 26 de juliol. La supressió d'aquests vols és conseqüència de la vaga convocada pels sindicats de tripulants de cabina d’Espanya, Portugal i Bèlgica i que, segons els càlculs de la companyia, afectarà vora 100.000 passatgers de tot Europa, 50.000 diaris. Això suposa el 12% dels clients totals de la companyia en aquests dos dies. A Itàlia, la mateixa tripulació de cabina secunda la vaga només durant la primera jornada convocada. 

L'aerolínia irlandesa assegura en un comunicat que s'ha posat en contacte amb les usuàries i els usuaris afectats per a retornar l'import del bitllet cancel·lat o organitzar trasllats gratuïts en vols alternatius durant els set dies anteriors o posteriors a les aturades, alhora que critica unes mobilitzacions que, diuen, "només beneficiaran" les aerolínies rivals. Ryanair ha defensat, a més, les condicions laborals que tenen les tripulacions de cabina, amb salaris "de fins a 40.000 euros anuals" en països "amb una desocupació juvenil alta".

En el cas d'Espanya, l'objectiu de la vaga és reivindicar l'aplicació de la legislació nacional en matèria laboral i sindical a tota la tripulació que fa els serveis al país. Per tant, que els seus contractes es regisquen per la legislació espanyola.

No és l'única jornada d'aturades prevista pel personal de la companyia. Vora un centenar de pilots de Ryanair Irlanda han convocat una vaga de 24 hores per a aquest divendres, que provocarà la cancel·lació de 24 vols amb destinació al Regne Unit. Els vols a altres destinacions no s'hi veuran afectats. 

També et pot interessar

stats