Rus s'enfronta a un altre juí per il·legalitats en el cas 'call center'

El jutjat d'instrucció número 18 de València ha obert un nou judici oral a l'expresident de la Diputació i del PP de València i altres set acusats per una altra de les peces del cas Imelsa, la relativa a presumptes irregularitats en el servei del call center

L'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, arriba a la Ciutat de la Justícia de València
L'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, arriba a la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC
26 de maig 2021 - 13:35

El jutjat d'instrucció número 18 de València ha obert un nou juí oral a l'expresident de la Diputació i del PP de València Alfons Rus per una altra de les peces del cas Imelsa, la relativa a presumptes irregularitats en el servei de call center. Es tracta de la peça D del procediment i, en total, hi ha huit acusats. A Rus se l'acusa dels delictes continuats de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d'influències.

Aquesta resolució s'ha dictat una setmana després que el mateix jutjat també obrira judici oral a Rus i altres 25 persones més per les peces dels zombis en Imelsa i Ciegsa.

La nova resolució, que és ferma i només pot ser recorreguda en tot allò relatiu a la situació personal dels encausats, assenyala com a òrgan competent per a l'enjudiciament de la causa l'Audiència de València. A l'exgerente d'Imelsa Marcos Benavent, autodenominat "ionqui dels diners", se li atribueixen els delictes de prevaricació i malversació també amb caràcter continuat. I els altres sis acusats en aquesta peça (bé com a autors directes o com a cooperadors necessaris) estan acusats de delictes continuats de prevaricació, malversació, falsedat en document oficial, falsedat en document mercantil i/o blanqueig de capitals.

En l'acte, la jutgessa requereix sis dels encausats perquè presten una fiança d'1.184.906 euros a fi de cobrir les possibles responsabilitats pecuniàries.

També et pot interessar

stats