Robles admet que hi ha risc d’un ciberatac rus per la cimera de l’OTAN que acull Madrid

La ministra de Defensa reconeix que està refornçant-se la seguretat “en tots els àmbits”

La ministra Robles en la roda de premsa que va oferir aquest dimecres per a presentar la cimera de l'OTAN
La ministra Robles en la roda de premsa que va oferir aquest dimecres per a presentar la cimera de l'OTAN / Javier Lizón (Efe)

Hi ha la possibilitat que hi haja un ciberatac rus coincidint amb la cimera de l'OTAN, que se celebrarà la setmana pròxima a Madrid. Així ho ha reconegut amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha concretat que "es treballa molt seriosament en el tema de la seguretat".

Robles ha precisat que "per raons de seguretat" no pot donar moltes explicacions, però ha assegurat que "s'està treballant molt seriosament amb el tema de la seguretat en tots els àmbits, sobre el terreny i en l'espai aeri".

"Però efectivament la possibilitat que hi haja un ciberatac existeix i l'única cosa que puc dir és felicitar per la faena que estan fent les forces de seguretat de l'Estat, les forces armades a l'espai aeri i el Centre Nacional d'Intel·ligència", ha afegit.

La titular de Defensa ha destacat que és "un moment històric” i “molt important” per a Espanya, que implica “molts reptes i moltes amenaces”, però al mateix temps la ministra ha llançat un missatge tranquil·litzador en indicar que “hi ha moltíssima gent treballant per a previndre qualsevol situació que puga afectar la seguretat".

 

També et pot interessar

stats