La guerra d'Ucraïna també es lliura al ciberespai

El govern valencià ha activat un protocol de seguretat per a protegir l’administració de ciberatacs

La guerra d'Ucraïna també es lliura al ciberespai / À punt NTC

La guerra d'Ucraïna té molts fronts, i un és el ciberespai. De fet, aquestes últimes hores 7.000 publicacions digitals han estat bloquejades a causa d'un ciberatac. No se sap qui o què l'ha provocat però, casualment, s'ha produït després que PressReader, la principal plataforma de premsa en línia haja eliminat de la seua oferta desenes de periòdics russos. 

Segons explica a À Punt Mèdia el pèrit informàtic Juan Carlos Garrido, en l'àmbit estratègic i tàctic aquests tipus d’atacs seran continuats mentre dure el conflicte. 

L'amenaça en aquest camp és real i el conflicte a Ucraïna ha obert una nova estratègia de lluita. Garrido assegura que es preveia ja un atac massiu per part de tots els hackers que estigueren donant suport a Ucraïna de manera activa o passiva.

Per això el govern valencià ja ha activat el seu protocol de seguretat tant en administracions locals, diputacions i la mateixa Administració. El director general de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, José Manuel García Udarte, afirma que l'objectiu és abaixar el nivell d'exposició apagant tots els equips. També recomanen canviar amb freqüència les contrasenyes i actualitzar els equips.

Precaució i seguretat per a evitar possibles atacs d'una guerra a l'abast d'un clic.

 

També et pot interessar

stats