Roben joies valorades en 3.000 euros a l’església de Guadasséquies

La missa d’aquest diumenge ha quedat suspesa quan, en meitat de la celebració, s’han adonat que les joies de la Mare de Déu havien desaparegut

Foto d'una de les imatges robades
Figura de la Mare de Déu de l'Esperança / Pedro Benito

El poble de Guadasséquies, a la Vall d’Albaida, ha quedat consternat aquest diumenge quan, a mitjan missa, els assistents s’han adonat que les joies que portaven les imatges de la Mare de Déu de l’Esperança, la Puríssima i la Mare de Déu del Carme havien desaparegut.

Collars, polseres, arracades, anells… tot donacions que havien fet els feligresos. Joies d’or valorades en uns 3.000 euros que, pel que apunten les autoritats, haurien robat almenys dues persones durant la nit entrant per la porta del sagrari. Segons el sagristà, Pedro Benito, durant un bateig el dissabte les joies estaven, vestint les figures, però ha sigut durant la missa de diumenge que han vist la Mare de Déu girada i s’han vist obligats a interrompre la litúrgia en adonar-se del que havia passat.

No és l’únic robatori que ha patit una església en la zona els últims mesos. En comarques properes com la Ribera i la Safor han furtat relíquies religioses al Mareny de Barraquetes, Corbera, Polinyà de Xúquer, Fortaleny, Simat de la Valldigna, Xeraco, Riola i Cogullada. Els responsables van ser detinguts el passat 23 de març.

També et pot interessar

stats