La Guàrdia Civil deté els lladres d'esglésies de la Ribera i la Safor

Els detinguts havien robat peces religioses al Mareny de Barraquetes, Corbera, Polinyà de Xúquer, Fortaleny, Simat de la Valldigna, Xeraco, Riola i Cogullada

Els efectius de la Guàrdia Civil retornen un dels efectes robats en les esglésies
Els efectius de la Guàrdia Civil retornen un dels efectes robats a les esglésies / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut els responsables dels dotze delictes relacionats amb el robatori d'imatges religioses a l'interior de diverses esglésies a la comarca de la Ribera i la Safor.

Els agents de la Guàrdia Civil començaren el mes de febrer passat una investigació després de la crida d'uns veïns de la localitat de Riola, que van manifestar haver sigut testimonis de com uns homes introduïen imatges religioses en un habitatge, conscients que s'havien comés diversos robatoris a l'interior d'esglésies en diversos pobles de la zona: al Mareny de Barraquetes, a l'ermita de Corbera i a Polinyà de Xúquer.

D'altra banda, el 20 de març, la patrulla de seguretat ciutadana va rebre avís de la central en què afirmava que un particular estava sent testimoni de com uns individus estaven descarregant una imatge religiosa de gran grandària en un vehicle, i la introduïen a l'interior d'un habitatge. Després d'això, els agents es van personar en aquest habitatge, on una dona els va obrir la porta. En aquell moment, els agents van observar la imatge d'una figura religiosa, més concretament, una marededeu amb el xiquet, al costat de la qual hi havia un rosari. Quan li preguntaren per aquest fet, la dona va manifestar que desconeixia l'origen de la figura, però que el seu marit i un altre home l'havien descarregada a sa casa.

Els agents de la Guàrdia Civil, amb el consentiment la dona i dos testimonis, van procedir a registrar l'habitatge, durant el qual es va recuperar la imatge de la Mare de Déu. A noves preguntes sobre aquest fet, va manifestar que havia sigut sostreta durant la nit a l'església de Cogullada, al terme municipal de Carcaixent, al costat de la seua parella.

Després de nombroses perquisicions, els investigadors van aconseguir localitzar una botiga d'antiguitats a València, en la qual els detinguts havien venut les imatges religioses sostretes. En el registre efectuat en l'establiment, es van localitzar les imatges religioses robades a les esglésies, i confirmaren que havien sigut entregades per un home, una dona i una menor. Per això s'investiga als dos homes que regenten l'establiment per dos delictes d'encobriment.

En les citades operacions s'han detingut dues persones, un home i una dona, de 24 i 33 anys, per nou delictes de robatori amb força en les coses a l'interior d'esglésies i una imatge en la façana d'un habitatge. També se'ls imputa pertinença a grup criminal.

Per aquests fets també estan sent investigats dos homes, de 64 i 66 anys, propietaris de la botiga d'antiguitats, per dos delictes d'encobriment. En total, la Guàrdia Civil de València ha aconseguit esclarir en aquestes operacions un total de dotze delictes.

També et pot interessar

stats