Robatoris de garrofes un mes abans de començar la collita

El preu de rècord de la garrofa atrau lladres als camps i l’Associació Valenciana d’Agricultors demana que ja es pose en marxa el dispositiu de vigilància

Les garrofes pugen a un preu de rècord / À Punt NTC

El preu de rècord de la garrofa continua atraient els lladres. Aquesta vesprada la Policia Local ha sorprés tres persones mentre robaven en un camp de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria). L'Associació Valenciana d'Agricultors demana que es posen en marxa els dispositius especials de vigilància, un mes abans que comence la collita.

A Ismael Llavata, delegat d’AVA a la Pobla, ja li han furtat vora 300 quilos. La preocupació per la resta de collita és constant. “Vinc de matí i de vesprada, quan puc”, es lamenta Llavata. “L’altre dia vaig veure a tres que plegaven al costat”.

El preu rècord de la garrofa està darrere dels robatoris: s'han arribat a pagar 2 euros i 24 cèntims per quilo. Però si capturen els lladres amb menys de 300 euros de producte, no es considera delicte i queden lliures en espera d'una multa. 

El sector vol que ja es pose en marxa el dispositiu de vigilància, que la passada campanya va aconseguir detindre dènou persones, a més d'obligar a tancar quatre magatzems il·legals amb 65 tones de garrofes.

També et pot interessar

stats