El riu Túria, desbordat al Racó d'Ademús a vista d’ocell

Les intenses pluges registrades aquest dimecres en la conca alta van provocar la crescuda que ha deixat camps completament inundats

Imatges de dron del riu Túria, desbordat al racó d'Ademús

Les intenses pluges registrades entre l’interior de la Comunitat Valenciana i Terol van causar durant el passat dimarts un ràpid creixement del cabal del riu Túria. La crescuda ha arribat a provocar el desbordament del riu al terme de Torrebaixa, al Racó d’Ademús, on l’aigua ha deixat camps completament negats. 

Els agricultors de la zona calculen que davall de l’aigua han quedat vora 300 tones de dacsa i 200 tones d’alfals, que anaven a collir aquests dies. Afortunadament, els habitatges pròxims no s’han vist afectats per la crescuda, però els veïns lamenten greus pèrdues per a l’agricultura de la localitat.

Les tempestes que van descarregar amb violència als municipis de la conca alta han anat carregant el riu durant els últims tres dies, a més, amb sediments i fang. L’acumulació de material ha contribuït al desbordament i la saturació de la conca a la zona del Racó d’Ademús. L’Ajuntament de Torrebaixa apunta a la falta de manteniment per part de la Conselleria de Medi Ambient com a un agreujant d’aquesta situació.

També et pot interessar

stats