Ricardo Navarro, intensivista: “He signat més certificats de mort en l’últim any que en tota la meua vida”

Dos metges de l’UCI de l'hospital d’Alcoi relaten en À Punt els moments d’angoixa viscuts durant la tercera onada.

VÍDEO | Ricardo Navarro, intensivista: “He signat més certificats de mort en l’últim any que en tota la meua vida”

Alcoi és una de les ciutats que ha registrat els pitjors índexs acumulats d'Espanya durant la pandèmia. Ara, quan la situació ha millorat considerablement, À Punt NTC ha pogut parlar amb Ricardo Navarro i Laura Fayos, dos metges que treballen en la unitat de cures intensives de l'hospital Mare de Déu dels Lliris. La parella relata els moments d’angoixa que han viscut durant la tercera onada.

Ricardo assegura que aquesta darrera onada ha sigut un “tsunami”, una “bogeria”, fins i tot, explica, la cafeteria de l’hospital estava disposada per a atendre pacients. “He signat més certificats de defunció en l’últim any que en tota la meua vida”

Pel que fa a Laura, cap de l'UCI de l'hospital d'Alcoi, explica que la part més dura ha sigut el contacte amb les famílies dels difunts.

La situació ha millorat molt al centre sanitari en només tres setmanes, després d'un balanç dramàtic. Ara, davant una probable desescalada, demanen respecte a la normativa sanitària per a evitar els errors d'un passat molt recent.

També et pot interessar

stats