Ricard Camarena guanya el Premi Nacional de Gastronomia

La Reial Acadèmia de Gastronomia reconeix el barxer com a Millor Cap de Cuina 2018 en la 44 edició dels guardons.

VÍDEO | Ricard Camarena guanya el Premi Nacional de Gastronomia

El xef de Barx, Ricard Camarena, ha guanyat el Premi Nacional de Gastronomia. En una gala celebrada en el Museu Reina Sofia de Madrid, la Reial Acadèmia de Gastronomia l'ha reconegut com a millor Cap de Cuina 2018 en la 44 edició d'aquests guardons que reconeixen la faena dels millors professionals del sector. 

Camarena va canviar la música per la cuina, la trompeta pels fogons, i ha anat creant i ampliant el que ell anomena univers Camarena. Composen aquest univers la seua proposta més cosmopolita i eclèctica, el Canalla Bistro, amb restaurants a València i Madrid; el Central Bar, la barra amb producte quilòmetre zero que té al Mercat Central de València; Ricard Camarena Colón, l'espai per a esdeveniments en l'emblemàtic Mercat de Colón; i el Ricard Camarena Lab, que és el centre d'I D i aula de formació gastronòmica on es donen cursos. 

La seua aposta pel sabor, el producte i el bon servei ha portat el barxer a guanyar dues vegades l'Estrela Michelin i revalidar els tres Sols Repsol. 

En aquesta edició, en què s'ha homenatjat també al xef Juan María Arzak, estaven nominats a millor xef amb Ricard Camarena, Paco Morales, de Noor, a Còrdova, i Iván Cerdeño, del restaurant que porta el seu nom a Toledo.

També han sigut guardonats en aquesta 44 edició altres professionals per la seua aportació al sector de la gastronomia. El Premi Nacional de Gastronomia a millor sommelier és per a Valerio Carrera, d’A’Barra (Madrid); el de millor director de sala se l'emporta José Félix Paniego, d’El Portal de Echuarren (Ezcaray, La Rioja); i el reconeixement a la labor periodística és per a Ana Vega, del Grup Vocento.

Durant 43 anys, els Premis Nacionals de Gastronomia han reconegut 48 caps de cuina, 45 directors de sala, 19 sommeliers i 46 periodistes especialitzats.

Aquest dimarts, nova temporada de ‘Cuineres i cuiners’ en À Punt

El nou premi nacional de Gastronomia 2018 torna aquest dimarts a À Punt amb la tercera temporada de Cuineres i cuiners, el programa que dona a conéixer els millors cuiners valencians. 

El primer programa d’aquesta nova temporada està dedicat al barri del Cabanyal de València. Allí, Alejandro del Bou i Román Navarro explicaran el seu treball, en un capítol que tindrà la clòtxina i la tellina com a protagonistes.

També et pot interessar

stats