Ribó es reuneix amb el veïnat d'Orriols per a buscar solucions a l'escalada de violència al barri

Col·lectius com Orriols Conviu demanen que episodis com la baralla multitudinària de dimecres, amb 9 detinguts i 3 ferits, no es tornen a repetir

El veïnat d'Orriols en una de les manifestacions contra la delinqüència als carrers
El veïnat d'Orriols en una de les manifestacions contra la delinqüència als carrers / À Punt NTC

L'alcalde de València, Joan Ribó, es reunirà aquest dilluns a les 19:00 amb el veïnat del barri d'Orriols en l'hemicicle del consistori. Aquesta trobada respon a la demanda de diversos col·lectius de la zona, que havien demanat una taula de diàleg amb l'administració local per a buscar solucions a l'increment de la inseguretat ciutadana i els actes delictius.

Un dels exemples més destacats de l'augment de la violència al barri és la baralla multitudinària que es va produir dimecres i que va acabar amb la detenció de nou persones. Tres més van resultar ferides, una d'elles per arma blanca, segons va confirmar la policia.

Ribó va considerar aquest altercat com a "molt lamentable" i va reconéixer que "per desgràcia sí que tenim informació que en aquesta zona apareixen determinats elements de falta de convivència".

Per a abordar la situació, des del consistori tenen pensat preparar un pla general conjuntament amb el barri, "per a treballar no sols des del sentit policial, sinó també de serveis socials o de cultura", apunta l'alcalde.

El moviment veïnal ha convocat una manifestació el dia 22 de setembre, que es complementarà amb jornades culturals i de convivència. De moment la policia ja ha anunciat que intensificarà la vigilància al barri.

També et pot interessar

stats