Reyes Martí veu "inexplicable" l'accident amb quinze ferits en la primera mascletà de la Magdalena

La pirotècnica de Borriana ha explicat que una carcassa es va desviar per motius que no comprén: "Si ho fas a posta, no t'ix"

Reyes Martí, després de disparar la primera mascletà de la Magdalena
Reyes Martí, després de disparar la primera mascletà de la Magdalena / À Punt NTC

Reyes Martí, responsable de la pirotècnia que porta el seu nom, ha lamentat aquest dimarts l'incident que es va produir durant la primera mascletà de la Magdalena per l'explosió d'una carcassa i que va saldar-se amb una quinzena de ferits lleus. Segons ha dit, al principi va pensar que podia haver-se degut a una gamberrada, però després va comprovar que el que va passar va ser un desviament "inexplicable". "Si ho fas a posta, no t'ix", ha remarcat.

L'ensurt va ocórrer durant en la primera jornada del Concurs de Mascletaes de les festes fundacions de Castelló de la Plana i va obligar a traslladar un dels ferits a l'Hospital General per dolor d'orella. L'afectat ja ha rebut l'alta, mentre que els catorze restants patiren danys lleus a la cara, el coll i els braços i els van atendre al mateix recinte.

Representació visual de l'incident ocorregut en la primera de les mascletaes de la Magdalena a Castelló de la Plana
Representació visual de l'incident ocorregut en la primera de les mascletaes de la Magdalena a Castelló de la Plana / À Punt NTC

En declaracions a Efe, la veterana pirotècnica de Borriana —coneguda també per les disparades en les Falles de València en el 8M de diversos anys— ha explicat que inicialment no va donar crèdit al succeït perquè la carcassa va explotar a quasi cent metres del lloc que acull les mascletaes, en l'encreuament de l'avinguda dels Caputxins amb el carrer de Bernat Artola. També ha lamentat que no la informaren immediatament per a poder desplaçar-se al punt en què havia passat l'accident per a tractar d'aclarir-hi les causes. Poc després, quan hi va poder accedir i havia vist vídeos dels fets, va comprovar que efectivament una carcassa va eixir cap a una zona que no devia.

No va ser a causa del vent, segons Reyes Martí, ja que a aquella hora no en feia a la ciutat, sinó que podia haver rebotat en algun lloc o haver-se produït una cosa "difícilment explicable". Perquè a més, ha afegit, "no hi ha hagut mal funcionament del producte". La pirotècnica ha lamentat que s'hagen produït ferits en l'incident, però s'ha mostrat alleujada pel fet que siguen lleus i es troben en bon estat. Per sort, ha agregat, "s'ha quedat en un esglai".

Castelló de la Plana —que celebra les festes de la Magdalena del 12 al 19 de març— continua aquest dimarts amb la programació de pirotècnia i la segona disparada va a càrrec de Caballer FX, amb 110 quilos de pólvora.

També et pot interessar

stats