Revoquen l'absolució dels tuiters que van desitjar la mort al xiquet torero

L'Audiència de València ha ordenat fixar un nou juí, que haurà de fer-se davant d'un jutge diferent.

Els internautes, en el banc dels acusats durant el juí
Els internautes, en el banc dels acusats durant el juí / Europa Press

La secció quarta de l'Audiència de València ha estimat els recursos de la Fiscalia i les acusacions, i ha anul·lat la sentència absolutòria per a tres persones que van escriure missatges ofensius en les xarxes socials i van desitjar la mort d'un xiquet malalt de càncer que volia ser torero. Així, s'haurà de fixar un nou juí, que s'haurà de fer davant d'un jutge diferent.

Els missatges van ser escrits a l'octubre de 2016, després de la celebració d'una correguda benèfica que tenia com a finalitat recaptar fons per a Adrián, que llavors tenia 8 anys, i que va morir sis mesos després a causa de la malaltia. Després van mostrar penediment i dos d'ells es van dirigir al pare del menor per a demanar-li disculpes.

El jutjat penal número 2 de València va dictar sentència absolutòria contra els tres processats en no apreciar delicte d'incitació a l'odi, contra la integritat moral ni d'injúries greus, encara que el jutge va qualificar algunes de les expressions de "menyspreables" o "repulsives". En canvi, la Fiscalia, l'acusació particular i l'acció popular demanaven penes d'entre un i tres anys de presó per als acusats.

Ara, l'Audiència ha estimat el recurs que ha interposat la fiscal delegada de delictes d'odi, Susana Gisbert, que va coincidir amb el jutge de primera instància que no era aplicable el delicte d'odi en aquest cas, però va insistir que els acusats coneixien les circumstàncies concretes del menor i que les van aprofitar per a atacar-lo.

La sala considera que "és evident que el fet, per mitjà de l'escriptura en xarxes socials, constitueix un delicte contra la integritat moral". A més, afigen que "les expressions integren un acte atemptatori a la integritat moral del menor, que es va assabentar d'això i, per més que tinguera un motiu major de preocupació, com era la malaltia que que patia, li degué causar un intens dolor d'ànima, que és el que constitueix el nucli del delicte".

També et pot interessar

stats