Revocada la sentència que condemnava un home per amagar a l’esposa una relació homosexual prèvia

La sentència revocada anul·la el matrimoni i imposa a l'home el pagament d'una indemnització de 3.000 euros

Un jutjat condemna un valencià per amagar a l'esposa una relació homosexual prèvia
Javier Vilalta, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La secció desena de l'Audiència de València ha revocat la sentència d'instància que condemnava Javier Vilalta per amagar a la seua dona una relació homosexual prèvia al matrimoni. A més, ha sentenciat que no escau declarar la nul·litat del matrimoni ni la indemnització de l’home a l’esposa, ni la imposició de les costes a l'home, com figurava en la sentència revocada.

El passat mes d’octubre un altre jutjat de València va dictaminar a favor de l’exesposa de Vilalta, que el va demandar per ocultar-li, segons ella deliberadament, que era homosexual mentre van tindre una relació. En la sentència, la magistrada del jutjat de primera instància número 9 accedia a concedir la nul·litat civil del matrimoni, tal com demanava la muller, i obligava el marit a compensar-la amb 3.000 euros d'indemnització, una quantitat inferior a la que ella exigia en el procediment judicial.

Ara la nova sentència revoca tot el que va quedar dictaminat fa uns mesos i, segons ha expressat el mateix Vilalta, li reposa el seu dret i honor. Així ho ha manifestat en un comunicat de premsa, que ha fet públic aquest dijous de vesprada, on ha donat les gràcies a totes les persones que li han donat suport durant el procés judicial i ha assegurat que la nova sentència fa justícia i això el fa sentir molt feliç.

Vilalta considera que aquesta nova sentència de l'Audiència Provincial és molt important per a l'evolució de la doctrina, i indica que espera i desitja que es modifique prompte l'avantprojecte de llei LGTBI, i que ningú siga jutjat o siga objecte de juí per la identitat o orientació sexual.

També et pot interessar

stats