Retiren fins a un miler de quilos de peixos morts de la desembocadura del Segura

La Guàrdia Civil i la CHS investiguen si un abocament de productes agrícoles pot haver causat la mort dels animals

Diversos exemplars de peixos morts a la vora de la platja dels Tossals, a Guardamar del Segura, aquest dilluns / À Punt NTC

Fins a un miler de quilos de peixos morts han retirat els serveis de neteja de les platges pròximes a la gola del Segura, al terme de Guardamar del Segura. El Seprona de la Guàrdia Civil investiga què pot haver passat perquè hagen mort tants exemplars, especialment llisses, en els últims dies en l’entorn de la desembocadura del riu Segura. No es descarta un abocament agrícola o d’alguna població pròxima. 

Els agents intenten determinar ara si s’ha comés algun delicte ecològic perquè muira tanta quantitat de peixos. Els serveis de neteja de les platges han arribat a recollir de 300 a 400 quilos diaris de exemplars que s’acumulaven morts a la vora de la mar, com apunta Miguel Alejandro, treballador d’aquest servei. La Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) també investiga els fets. 

La majoria dels peixos són llisses, una espècie que s’adapta molt bé als canvis de salinitat. Malgrat aquesta adaptació, la imatge amb què s’han trobat els serveis de neteja a la vora de la mar era de desenes de peixos acumulats. 

L’eutrofització, possible causa

S’investiga si un abocament agrícola pot estar darrere d’aquest desastre ecològic. És la hipòtesi que cobra més força, segons els experts. El professor de Ciències del Mar de la Universitat d’Alacant José Luis Sánchez creu que l’eutrofització, és a dir, el fet que les algues en descomposició hagen consumit l’oxigen del fons marí pot haver causat aquesta mortaldat de peixos. Es tracta d’un fenomen com el que s’ha registrat al Mar Menor, a Múrcia, i que també ha causat la mort de milers de peixos. 

També et pot interessar

stats