L'ecocidi al Mar Menor afecta peixos més grans i noves espècies

Unides Podem presentarà una PNL al Congrés per a declarar aquesta llacuna un parc regional protegit

Operaris retiren peixos morts de les platges del Mar Menor a Múrcia
Operaris retiren peixos morts de les platges del Mar Menor a Múrcia / Juan Carlos Caval (Efe)

Les brigades municipals i de la comunitat autònoma de Múrcia que continuen, per sisé dia consecutiu, retirant els peixos morts que arriben al marge de la Manga han constatat que es tracta d'una gran quantitat d'exemplars, de major grandària i de noves espècies.

L'Ajuntament de Cartagena, a través de Protecció Civil, ha tornat a hissar la bandera roja de prohibit el bany a les platges on s'arrepleguen els animals morts. Les brigades han trobat per primera vegada peixos morts de fins a 20 centímetres als arenals i llagostins, segons fonts municipals.

Paral·lelament, plataformes en defensa del Mar Menor han elaborat pancartes de grans dimensions perquè es facen visibles aquesta vesprada quan hi arribe la huitena etapa de la Volta a Espanya i han convocat diverses manifestacions i concentracions al llarg del recorregut, com a Los Alcázares, Los Nietos i Los Urrutias, on també han aparegut peixos morts.

Com a resposta a aquest ecocidi, Unides Podem ha llançat una campanya en xarxes perquè el Mar Menor siga parc regional i registrarà una proposició no de llei al Congrés per a aconseguir "solucions definitives" per a aquesta llacuna salada murciana on al llarg de la setmana han aparegut milers de peixos morts.

La PNL busca dotar aquest ecosistema d'una personalitat jurídica i de protecció com un tot, segons el diputat d'Unides Podem al Congrés i coordinador de Podem a Múrcia, Javier Sánchez Serna.

La formació morada assegura que el 92% de la població murciana dona suport a la proposta. La iniciativa planteja crear una franja de protecció entorn del Mar Menor, "un espai lliure de nitrats i de pelotazos immobiliaris".

Una altra de les propostes de la iniciativa és la imposició d'una taxa ambiental a les multinacionals de l'agroindústria. El recaptat es destinaria a cofinançar les inversions necessàries per a la protecció i recuperació del Mar Menor, creant una partida específica en els pressupostos generals de l'Estat.

Podem ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa en Twitter i l'ha relacionada amb el futur de l'Albufera, aprofitant per a criticar l'ampliació del port de València.

També et pot interessar

stats