Retiren un lot de mozzarella fresca de Bocconcini en detectar-hi toxina estafiloccòcica

El producte s'ha distribuït a la Comunitat Valenciana i també a Andalusia, Astúries, les Illes Balears, les Canàries, Catalunya, Castella i Lleó, Cantàbria i Galícia, entre altres

Mozzarella fresca de la marca Bocconcini de Albe
Mozzarella fresca de la marca Bocconcini de Albe / Albe

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha emés aquest dilluns una alerta per la presència de toxina estafiloccòcica en una mozzarella fresca de la marca Bocconcini d'Albe i n'ha ordenat la retirada del mercat. La mozzarella s'ha distribuït a la Comunitat Valenciana i també a Andalusia, Astúries, les Illes Balears, les Canàries, Catalunya, Cantàbria, Castella i Lleó i Galícia, encara que no es descarten altres destinacions.

Ha sigut la Comunitat de Madrid, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, la que ha informat l’Aesan de la presència de la toxina en el lot 2910 d’aquest producte, amb caducitat del 29 d'octubre del 2022.

De moment, no s’ha notificat cap cas d’intoxicació associat a l’alerta, però les autoritats han demanat a la ciutadania que s'abstinga de consumir el producte i el retorn al punt de compra.

En cas d'haver consumit aquest formatge i presentar símptomes com ara nàusees, vòmits, diarrea, dolor abdominal o prostració, es recomana acudir a un centre de salut.

La informació s'ha traslladat a les autoritats de les comunitats i als Serveis de la Comissió Europea perquè es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

També et pot interessar

stats