Retiren un lot de galetes de xocolate repartides per tot Espanya perquè contenien burundanga

Les autoritats sanitàries recomanen a les persones que tinguen el producte a casa que s'abstinguen de consumir-lo

Galetes Gerblé sense gluten amb pepites de xocolata
Galetes Gerblé sense gluten amb pepites de xocolata / Gerblé

Les autoritats sanitàries espanyoles estan verificant la retirada del mercat d'un lot de galetes amb llavors de xocolate sense gluten de la marca Gerblé per presència d’escopolamina (coneguda com droga del burundanga) i traces del medicament atropina que han sigut distribuïdes per tot el país.

Es tracta, en concret, del lot 51914913, procedent de França, amb data de caducitat 20.09.2023, en envàs de cartó de 150 grams i venut a temperatura ambient, segons l'alerta de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan). Catalunya ha sigut la primera autonomia a avisar el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) de la contaminació d'aquestes galetes amb restes de la coneguda droga i del medicament.

Les autoritats recomanen a les persones que tinguen a casa productes afectats per aquesta alerta que s'abstinguen de consumir-los. La mateixa empresa ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs.

També et pot interessar

stats