Retencions quilomètriques a les eixides d'Alacant i València en direcció a Madrid

L'operació tornada de Setmana Santa ha començat aquest diumenge amb fortes retencions des de primeres hores del matí

Retencions a l'A3 a l'altura de Xest en direcció a Madrid
Retencions a l'A3 a l'altura de Xest en direcció a Madrid / DGT
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'abril 2022 - 20:00 Actualitzat: 17 d'abril 2022 - 22:10

Aquelles persones que tornen aquest diumenge a casa després d'uns dies de descans es troben a les carreteres valencianes amb les habituals retencions quilomètriques associades a aquest tipus de desplaçaments massius. Les vies més afectades han sigut les que ixen d'Alacant i València en direcció a Madrid i que a hores d'ara estan més tranquiles, però han patint alguns embossaments.

Poc abans de les 20:00 hores, un accident amb cinc vehicles implicats en l'enllaç de l'A-3 amb l'A-7 en direcció València, a l'altura de Riba-roja de Túria, ha obligat a tallar temporalment un dels carrils i ha provocat retencions d'uns quatre quilòmetres. Afortunadament, no s'han hagut de lamentar ferits de gravetat.

A l'A-31 hi ha arribat a haver 16 quilòmetres de retencions entre Saix i Villena en direcció a Madrid al llarg de la vesprada. També cap a Madrid des de València, i entre Loriguilla i Xest, l'A-3 té 11 quilòmetres de retencions. Entre Setaigües i Requena, l'A-3 també es veu afectada amb 15 quilòmetres d'embotellaments.

Aquest matí també s'han donat a l'A-7, en sentit Alacant, amb 7 quilòmetres, i en la mateixa autovia en sentit Barcelona, amb 8 quilòmetres.

Aquesta és la segona mobilització massiva que hi ha al nostre país després de l’operació eixida de Setmana Santa que es va iniciar divendres i que s’allargarà fins dilluns 25 d’abril a la nit, per tal de respectar els diferents festius de cada territori.  

Més de 14 milions de desplaçaments 

Després de dos anys en què la pandèmia del coronavirus ha condicionat la Setmana Santa per les restriccions a la mobilitat, Trànsit calcula que entre divendres i demà, quan és festiu encara a sis comunitats, hi haurà 14,6 milions de viatges per carretera, un 2,01 per cent més que el 2019. 

La xarxa viària valenciana espera més de dos milions de desplaçaments durant les dues jornades, especialment des del litoral i les poblacions costaneres. Al llarg del diumenge es preveu que tornen a casa els visitants d'Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i Múrcia. Les hores més conflictives s'esperen a partir del migdia. 

Dilluns serà el torn d'aplegar a casa dels valencians i valencianes que han passat les vacances fora del territori, ja que no és fins dimarts.

S’esperen retencions sobretot entre les 13:00 i les 23:00 hores, que poden comportar problemes de circulació en els principals eixos d’entrada per autopistes i autovies, així com les carreteres de zones de costa i litoral i, ja a última hora de la vesprada, els accessos dels grans nuclis urbans.

Més de 1300 radars, 39 drons, 216 càmeres i 13 helicòpters

La Direcció General de Trànsit demana no abaixar la guàrdia tampoc en els desplaçaments de curt recorregut una vegada que s'haja arribat al destí.

Aquests dies ha activat la totalitat dels mitjans dels quals disposa: l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, personal funcionari dels centres de gestió de trànsit, patrulles d'helicòpters i personal encarregat del manteniment d'equips i de la instal·lació de mesures en carretera.

També mitjans tècnics com ara 780 radars fixos i 545 mòbils de control de velocitat, a més de 13 helicòpters, 39 drons, 216 càmeres i 15 furgonetes camuflades per a controlar l'ús del mòbil i del cinturó de seguretat.

En tractar-se d'una de les operacions especials de trànsit més complicades de l'any pel gran volum de desplaçaments concentrats en un curt període, la DGT ha llançat aquesta setmana una campanya de conscienciació que apel·la a la responsabilitat del conductor per a evitar que es complisquen els pronòstics dels models matemàtics que indiquen que aquesta Setmana Santa moriran 36 persones a les carreteres.

També et pot interessar

stats