La restauració dels esbossos de Sorolla i l'Arxiprestal de Morella reben un premi europeu de patrimoni

Amb aquests premis es reconeixen les tasques realitzades pels tècnics, així com la seua metodologia de treball

Església Arxiprestal de Santa María de Morella
Església Arxiprestal de Santa Maria de Morella / Turisme Comunitat Valenciana

L'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i) ha rebut el Premi Europeu de Patrimoni per la restauració dels 32 esbossos que Joaquim Sorolla va realitzar per a la seua monumental sèrie pictòrica Visió d'Espanya i que són propietat de la Hispanic Society of America de Nova York.

La restauració d'aquests documents va ser el resultat d'un treball multidisciplinari en el qual van intervindre restauradors de paper i pintura, físics, químics, fotògrafs i historiadors de l'art de l’Institut, així com altres institucions col·laboradores.

L'exposició "Sorolla íntim, esbossos de Visió d'Espanya" va ser la culminació d'aquest treball, que es va exposar en diferents ciutats espanyoles i que va permetre mostrar el procés creatiu del pintor. 

A més, la investigació en la façana policromada dels Apòstols de l'Església Arxiprestal de Santa Maria de Morella ha rebut la menció especial del jurat d'Europa Nostra el 2019, com un excel·lent exemple d'investigació prèvia en intervenció de conservació de la pedra policromada. Amb aquest premi es reconeixen les tasques realitzades a l’edifici, on va ser necessari un estudi preliminar cautelós i integral a causa de l'exposició prolongada als elements naturals i a la naturalesa única del lloc.

L’entrega dels guardons se celebra presencialment aquest dimarts, 3 de maig, a les 18:00 hores al Museu Sefardita de Toledo. La reina Sofia serà l’encarregada de donar en mà els premis a la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i a la directora de l’IVCR+i, Gemma Contreras.

També et pot interessar

stats