Restablida la circulació de trens a Tarragona després del xoc que deixa 30 ferits, 5 d’ells greus

Adif obri una investigació per a aclarir les circumstàncies exactes, encara que atribueix l'accident al fet que la locomotora de mercaderies es botara un semàfor

El tren regional, on viatjaven vora 75 passatgers, al fons i la locomotora de mercaderies en primer terme que van xocar aquest diumenge a Vila-seca, a Tarragona
El tren regional, en què viatjaven vora 75 passatgers, al fons, i la locomotora de mercaderies, que van xocar aquest diumenge a Vila-seca, a Tarragona / Quique Garcia (Efe)

Renfe ha restablit la circulació ferroviària per Vila-seca, a Tarragona, després de l’accident entre una locomotora de mercaderies i un regional de passatgers, que deixa trenta ferits, cinc d’ells greus.

La col·lisió es va produir quan faltaven pocs minuts per a les deu de la nit. Una locomotora de mercaderies de la companyia Captrain que no arrossegava vagons "es va saltar un semàfor, que estava en indicació de parada", segons fonts d'Adif, i va envestir un tren regional que feia el trajecte entre Barcelona i Tortosa en el qual viatjaven unes 75 persones.

Encara que inicialment Adif, el gestor de les infraestructures ferroviàries, va atribuir el xoc a una fallada dels frens de la locomotora, posteriorment va precisar que aquesta possibilitat "és una hipòtesi més" de les causes de l'accident.

"No se sap per què la locomotora s'ha saltat el semàfor, i això és el que ara cal investigar", han indicat a Efe fonts d'Adif, les quals van afegir que, a més de la investigació que obriran d'ofici aquesta entitat i la companyia Captrain, es durà a terme una altra per part de la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris, un òrgan col·legiat depenent del Ministeri de Transports.

Aquest és el segon accident ferroviari que es produeix a Catalunya en menys d'un mes, després del del 16 de maig en la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat, quan un comboi amb mercaderies i un tren de passatgers van xocar a Sant Boi (Barcelona). A conseqüència del xoc, va morir un dels maquinistes i 86 passatgers van resultar ferits.

L'accident va tindre lloc al voltant de les sis de la vesprada a uns 300 metres de l'estació de Sant Boi. El tercer vagó d'un tren de mercaderies que transportava potassa i circulava en direcció a Barcelona va descarrilar i va impactar contra la cabina del tren de passatgers que en aquell moment eixia de l'estació.

També et pot interessar

stats