Rescaten un veí de València al Pirineu aragonés

L'home de 42 anys s'havia desorientat a la Ruta Xacobea del Valle de Izas

Moment d'un dels rescats al Pirineu aragonés
Moment d'un dels rescats al Pirineu aragonés aquest cap de setmana / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha rescatat aquest dissabte quatre persones al Pirineu aragonés que practicaven l'escalada o el senderisme, una d'elles un veí de València que es trobava desorientat, uns altres dos després de ser arrossegades per una allau i quedar semisepultats a la neu, i la quarta per patir una fractura oberta.

Segons informa l'institut armat, les quatre intervencions, a la qual se'n suma una altra realitzada al matí per a rescatar a un gos de caça, es van dur a terme a partir de les 12:20 hores i es van prolongar fins a primeres hores de la vesprada.

La Guàrdia Civil d'Osca va rebre un avís d'un escalador en gel que es trobava desorientat a la Ruta Xacobea del Valle de Izas, un fet que el va portar a resguardar-se en un cingle i no acabar l'activitat. Especialistes del Greim de Jaca, un helicòpter de la Unitat Aèria d'Osca i un metge del 061 van acudir al lloc per a atendre aquest home de 42 anys, veí de València, moment en el qual van rebre un altre avís d'una allau amb dues persones semisepultades.

També et pot interessar

stats