Rescaten tretze migrants més davant les costes de Xàbia

Tots són homes adults i viatjaven en una embarcació precària amb el motor avariat 

Imatge d'arxu d'una actuació d'ajuda de la Creu Roja d'Alacant a un grup de migrants en una pastera
Imatge d'arxiu d'una actuació d'ajuda de la Creu Roja d'Alacant a un grup de migrants en una pastera / Twitter: @CRAlicante

Un vaixell de Salvament Marítim ha rescatat aquest dilluns tretze migrants, tots homes adults, quan navegaven a unes 33 milles de la costa a l'altura de Xàbia (Marina Alta). Segons ha informat el patró de la Salvamar Mirfak, Juan Carlos Rodríguez, viatjaven en una embarcació precària que es va localitzar a la nit i que anava a la deriva perquè el motor havia fallat.

Va ser un vaixell de la zona el que va albirar la pastera, fet que va activar el dispositiu de rescat. Es va donar avís a la Mirfak per a assistir els migrants i traslladar-los al port d'Alacant. Allà els ha atés personal de la Creu Roja i se'ls ha practicat la prova rutinària per a detectar possibles casos de Covid-19. 

Aquesta embarcació s'ha interceptat després d'un cap de setmana marcat per l'arribada massiva de pasteres a diferents localitats del litoral meridional valencià. Des de dissabte Salvament Marítim ha rescatat 94 persones que intentaven arribar a la platja en huit pasteres. Amb els migrants d'aquest dilluns, la xifra en tres dies ja supera el centenar: 107 en concret, huit dels quals són menors d'edat. Des de la Creu Roja alerten que el 2021 està augmentant el nombre de migrants menors d'edat i dones en comparació amb altres anys. 

Les embarcacions que han arribat a les costes de la província d'Alacant són només una part de les registrades durant el cap de setmana en tot Espanya. Fins a 25 pasteres s'han interceptat en les Balears amb més de 300 persones a bord; una quinzena més amb 250 migrants a la Regió de Múrcia, i a Almeria 130 persones han arribat sanes i estàlvies. A més, per aquesta zona es busquen supervivents d'una embarcació afonada amb 12 migrants. També romanen desaparegudes 21 més a Cadis, on aquest dilluns es recuperaren una desena de cadàvers al cap de Trafalgar. Finalment, a les illes Canàries, han arribat tres pasteres amb 120 migrants, un d'ells mort.

També et pot interessar

stats