Sis persones rescatades en les últimes hores en diversos paratges valencians

Els bombers de València i Alacant han socorregut quatre senderistes, una parapentista i un escalador a les poblacions de Xulilla, Dénia, Petrer i Confrides

Imatge del rescat de les senderistes a Dénia
Imatge del rescat de les senderistes, a Dénia / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Continuen els rescats als paratges de la Comunitat Valenciana aquest diumenge. El Consorci Provincial de Bombers d'Alacant ha atés passades les 15:00 hores dues dones, de 40 i 42 anys, que s'havien perdut mentre feien senderisme en una zona perillosa i de difícil accés als voltants del Montgó, a Dénia (Marina Alta).

No portaven aigua, però sí mòbil, amb el qual han pogut enviar les coordenades a l'equip de rescat. Després d'un primer intent d'accedir a la ubicació amb helicòpter, els problemes per vent han impedit l'operació i finalment el grup especial de rescat (GER) les ha socorregudes per terra, mentre les guiava durant tota la baixada de la senda.

A Xulilla (Serrans), el Consorci Provincial de Bombers de València intervingut per a socórrer dues persones cap a la mateixa hora. En el primer cas, el d'una persona ferida després de caure al castell de la localitat, s'han mobilitzat dos helicòpters i un grup especial de rescat d'altura (GERA). Per al segon, Emergències, a petició del Consorci, també ha mobilitzat un helicòpter i un GERA per a assistir una persona que havia patit una fractura de peu en la ruta dels ponts penjants.

Moment del rescat d'una persona lesionada mentre feia una ruta a Xulilla
Moment del rescat d'una persona lesionada mentre feia una ruta a Xulilla / Consorci Pial de Bombers de València

Una jornada amb molts avisos de rescat

Aquests rescats se sumen al de l'escalador de seixanta anys que s'ha trencat el peu aquest matí després de caure d'una altura de tres metres quan practicava ràpel prop de la cova del Pinar, a Confrides (Marina Baixa).

Així mateix, el Centre de Coordinació Emergències del 112 ha informat de dues intervencions més amb helicòpter. Una, per ajudar una parapentista accidentada a la muntanya del Palomaret de Petrer (Vinalopó Mitjà). Si bé no era un accident de parapent per xoc contra terra, els moviments forçats en l'aterratge que ha fet per a controlar el parapent li han generat dolors lumbars. L'altra intervenció del 112 ha sigut per a orientar dos senderistes perduts al Montgó a Dénia (Marina Alta).

També et pot interessar

stats