Rescaten de matinada set senderistes perduts a Benimantell

Entre ells hi havia 4 menors que han sigut localitzats desorientats però en perfecte estat.

Un guàrdia civil ajuda un dels xiquets en el descens
Un guàrdia civil ajuda un dels xiquets en el descens
11 de juny 2018 - 21:59

Rescatat un grup de senderistes, entre els quals hi havia 4 xiquets de 7 a 10 anys, que s'havien perdut a la Font del Molí de Benimantell (la Marina Baixa). A les 22.30 hores la Guàrdia Civil rebia la telefonada d'alerta que va posar en marxa el dispositiu de rescat.

El grup s'havia dividit en dos després d'extraviar-se per la falta de visibilitat i pel terreny, era molt escarpat i de gran dificultat.

Així, cap a les 22.30 h es rebia la telefona d'un home al Centre de Comunicacions de la Guàrdia Civil que alertava que des de feia més d'una hora, no podia contactar amb la seua esposa, que es trobava fent una ruta de senderisme en la muntanya amb altres amics.

Els agents es van dirigir al punt on podrien estar els senderistes i van recórrer la zona d'uns tres quilòmetres, per un terreny difícil fins que la dona perduda va recuperar la cobertura, i van poder arribar fins a ella, una hora més tard.

Amb ella estava una altra de les senderistes i els fills de les dues, un xiquet d'11 i una xiqueta de 10 anys, desorientats però en perfecte estat de salut.

En ser localitzats, les dones van dir que s'havien separat del marit d'una d'elles, que es trobava en una zona més alta de la muntanya, amb dos xiquets de 7 i 10 anys, davant la impossibilitat de realitzar el descens ell sol amb els xiquets.

Els agents, després de posar fora de perill el primer grup, es van dirigir a la zona on podrien estar l'home i els xiquets perduts, acompanyats de la dona d'aquest. Després de recórrer quatre quilòmetres d'una pista forestal amb cotxe, van començar l'ascens a peu i van tardar més d'una hora a arribar a localitzar el grup perdut.

Els van localitzar gràcies al fet que els senderistes portaven una xicoteta llanterna, que resultar ser crucial perquè els agents pogueren albirar-la a distància, seguir el rumb que els marcava la xicoteta llum i trobar-los cap a la 01.00 d'aquesta matinada.

Una vegada que es va comprovar que tots es trobaven en perfecte estat es va iniciar el descens un bastant perillós, ja que el terra es trobava mullat i els accidents del terreny no eren els més adequats perquè els xiquets caminaren amb facilitat. Els agents van haver d'agafar en braços els xiquets la major part del camí.

Després de més de dues hores i mitja de descens, i sense cap contratemps, es va produir el retrobament amb la resta del grup. Tots estaven sans i estalvis, per la qual cosa van ser traslladats en els vehicles oficials als seus respectius domicilis entorn de les 4.00 h de la matinada.

També et pot interessar

stats