Rescaten més de 90.000 abelles en un institut d'Alacant

Els bombers de l'SPEIS han retirat un rusc amb 50.000 abelles i quatre eixams amb 10.000 tots a l'IES Gran Via d'Alacant

Unitats del SPEIS retirant les abelles
Unitats de l'SPEIS retirant les abelles / Ajuntament d'Alacant

La Regidoria de Seguretat de l'Ajuntament d'Alacant ha informat que els Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de l'Ajuntament d'Alacant han acudit dues vegades aquesta setmana a l'IES Gran Via per a controlar una plaga d'abelles.

La primera intervenció dels bombers a l'institut va ser dimarts d'aquesta setmana i van retirar un primer eixam de 10.000 abelles. Aquest divendres van intervidre una segona vegada. Van caldre quatre agents per a extraure tres eixams formats en un dels arbres de l'exterior del centre, amb 10.000 abelles més cadascun. Per a l'actuació van utilitzar vestimenta i guants especials per a extraure les abelles amb totes les garanties de protecció, junt amb l'apicultor que se'n fa càrrec.

Amb la sospita que poguera haver-hi colònies d'abelles amagades dins de l'edifici, els bombers van trobar el buit per on aquestes accedien al centre. Per a poder rescatar-les van haver de picar el barandat, on n'hi havia amagades 50.000 més.

Per a desplaçar els insectes es va fer ús de feromones depositades en una caixa, de manera que l'abella reina escapa i les altres abelles la segueixen. La retirada de les abelles es va allargar més de dues hores i la intervenció es va realitzar amb seguretat i es va aconseguir traslladar les abelles adequadament sense que patiren cap mal, ja que es tracta d'una espècie protegida.

També et pot interessar

stats