Es reprén la recerca dels migrants desapareguts a la costa de Cadis

17 migrants han mort aquest dilluns en aigües de Melilla i de Barbate.

Efectius de la Guàrdia Civil continuen treballant a Los Caños de Meca, a Cadis
Efectius de la Guàrdia Civil continuen treballant a Los Caños de Meca, a Cadis / EFE

La Guàrdia Civil ha représ aquest dimarts la recerca dels migrants desapareguts després del naufragi d’una pastera en la platja de Los Caños de Meca, a Cadis. L’operatiu que s’ha desplegat comprén la recerca per mar i aire dels ocupants de l’embarcació que va naufragar després de xocar contra una roca. Durant el dia d’ahir es van trobar els cadàvers de quatre migrants, segons han informat les fonts de l’institut armat.

Vora 40 persones anaven a bord de l’embarcació i van navegar durant 48 hores amb un vent fred, un onatge intens i pluja i, quan estaven a vora 100 metres de la platja de Los Caños de Meca, va xocar contra una illa de roques perquè hi havia marea baixa.

El primer cos d’un jove de prop de 25 anys el van trobar a la platja amb 22 migrants més, amb símptomes d’hipotèrmia, ja que feia 48 hores que estaven a la mar des que havien eixit de la costa del Marroc. Posteriorment, un helicòpter de la Guàrdia Civil va localitzar a l’aigua dos morts més i l’equip d’activitats subaquàtiques en va trobar el quart cos.

La Guàrdia Civil ha informat que pot haver-hi més supervivents, encara que no descarten que hi haja més morts i que altres ocupants, que no portaven salvavides, s’ofegaren. Per això, les embarcacions de la Guàrdia Civil, un equip d’activitats subaquàtiques i un helicòpter rastregen, de nou, la zona de Los Caños de Meca, on es va afonar la pastera.

A aquests quatre migrants que han mort a Cadis, s’afegeixen els tretze que van morir ahir a la costa de Melilla i que anaven en dues pasteres, juntament amb 80 persones més. En total, són 17 migrants que han mort aquest dilluns en aigües de la província de Cadis.

També et pot interessar

stats