Les repercussions econòmiques de les noves mesures energètiques

Els comerços es troben amb una inversió entre 3.000 i 6.000 euros que no s’esperaven i que arriba en un any complicat a causa de la inflació

Un comerç del centre de València / À Punt NTC
08 d'agost 2022 - 22:02

A partir d'octubre, els comerços es trobaran amb l'obligació de complir les noves mesures d'estalvi energètic, que comporten despeses importants, com ara instal·lar portes a les botigues que no en tenen. Una inversió que costa entre 3.000 i 6.000 euros i que arriba justament en un any complicat per la inflació.

“Qualsevol canvi en una empresa requereix una inversió de diners, i, per tant, és difícil, però sempre positiu per tal de fer que tot siga el millor possible per a tots”, afirma José Ramón Gandía, encarregat d’una botiga de Banak Importa. 

No només caldrà limitar l'aire condicionat per damunt de 27 graus o la calefacció per davall de 19, sinó que serà necessari instal·lar al local pantalles amb la temperatura del termòstat.

Quan no falten ni dos mesos, les botigues encara no saben com s'aplicaran les noves normes ni en quin horari hauran d'apagar i encendre els aparadors. La Confederació de Comerç d’Alacant, Castelló i València assegura que el comerç només genera el 13% de la despesa energètica del país.

També et pot interessar

stats