Repartidors i sindicats denuncien la venda i subrogació il·legal de llicències per a 'riders'

Aquesta pràctica no és il·legal, però es fa amb persones en situació de vulnerabilitat que no poden denunciar un abús excessiu

Els repartidors denuncien les condicions precàries en què treballen

Les condicions precàries dels repartidors són un cas pendent que no arriba a solucionar-se. El sector, juntament amb els sindicats, denuncien l'augment de la venda i subrogació il·legal de llicències per a treballar en aquest camp.

Aquesta pràctica la du a terme gent que normalment obri comptes en les grans plataformes i els subarrenden a persones que estan en situació d'extrema vulnerabilitat, generalment sense permís de treball. Aquest col·lectiu representa la majoria de treballadors i treballadores que es poden veure repartir productes pel carrer amb les bosses de les grans plataformes.

Per la seua banda, els propietaris de les llicències es queden amb un 30-40% de la facturació que fan els repartidors. Es tracta d'una pràctica que no és il·legal, però que no es pot denunciar quan es produeix un abús excessiu.

Intersindical recalca que les marques saben que aquesta tècnica es fa, però no ho frenen perquè no els convé retirar personal treballador.

També et pot interessar

stats