Reparen el cable submarí que dona llum a Tabarca, trencat en el temporal d'abril

Fins ara s'havia subministrat electricitat amb grups electrògens com a mesura transitòria

Imatge d'arxiu de l'illa de Tabarca
Imatge d'arxiu de l'illa de Tabarca / À Punt NTC

L'empresa elèctrica Iberdrola ha finalitzat la reparació del cable submarí que subministra electricitat a l'illa de Tabarca i que es va avariar a principi del mes passat a conseqüència del temporal marítim.

L'empresa, que ha mobilitzat durant les últimes dues setmanes més d'una vintena d'operaris i que va instal·lar a l'abril grups electrògens com a mesura transitòria, ha emprat un equip de bussos professionals i tècnics del fabricant del cable per a restituir-lo, a més de dues embarcacions per a localitzar i retirar el tram de cable avariat.

Segons han explicat des d'Iberdrola, els treballs han consistit en la substitució d'aproximadament 50 metres de cable submarí, així com la realització dels diferents entroncaments específics tant en la zona de connexió a terra com al fons marí.

L'empresa distribuïdora del grup Iberdrola, i-DE, està treballant ja en la implantació de mesures complementàries per a així cobrir possibles contingències futures i començarà a retirar els grups electrògens de menor grandària que també s'hi van instal·lar el mes d'abril passat com a mesura transitòria per a poder cobrir el subministrament a Tabarca durant la Setmana Santa.

La directora d'i-DE a la Comunitat, Ana Lafuente, ha agraït la "comprensió mostrada pels clients afectats" per la falta de subministrament elèctric durant els dies de la incidència provocada pel temporal i la col·laboració prestada pels diferents organismes tant públics com privats "per a poder reparar el cablejat en un termini de temps molt més curt del que ens podíem esperar".

També et pot interessar

stats