Reparat l’ascensor d’una escola de València que impedia l’alumnat en cadira de rodes accedir a l’aula

L’estudiantat del Tomás de Villarroya ha pogut pujar a les plantes superiors després de reparar l’elevador, avariat des de feia més d’una setmana

Un operari repara l'ascensor avariat en el centre Tomás de Villarroya i que aquest dimecres ja està en funcionament
Un operari repara l'ascensor avariat en el centre Tomás de Villarroya i que aquest dimecres ja està en funcionament / Ajuntament de València

Tot l’alumnat del col·legi Tomás de Villarroya de València, un centre públic especialitzat en estudiantat amb discapacitat motriu, ja pot rebre la lliçó en l’aula, després de dies en què alguns alumnes han estat rebent classe al pati, al menjador o al pavelló de l’escola perquè estava avariat l’únic ascensor del centre des de feia més d’una setmana. Finalment, han reparat l’elevador. Des de dimarts a la vesprada està en funcionament, i això ha permés l’alumnat que va en cadira de rodes o té mobilitat reduïda poder accedir a l’aula a rebre classe.

L’Ajuntament de València ha explicat que l’ascensor, que es va trencar el dia 18, no s'havia reparat fins al dimarts perquè la peça que calia substituir va arribar dilluns, jornada festiva a la ciutat de València. Per això, fins al dimarts els operaris no van poder canviar-la en l’elevador. No obstant això, fonts municipals remarquen que “s’han acurtat els terminis previstos”.

L’únic ascensor del centre, on hi ha matriculats catorze alumnes que van en cadira de rodes i quatre més que tenen dificultat per caminar, ha estat trencat més d’una setmana.

En tindre constància de l’avaria “la setmana passada l’Ajuntament va muntar un dispositiu especial, amb un tècnic que activava manualment l’ascensor abans de l’inici de les classes perquè l’alumnat poguera accedir a les aules del pis superior fins que es poguera realitzar la reparació definitiva de l’ascensor”.

Ara, les mateixes fonts han confirmat que, amb la reparació de l’ascensor, l’alumnat ha pujat a classe amb normalitat i sense que es registrara cap incidència al centre.

Esperant un segon elevador

Des de fa anys, les famílies i l'AMPA adverteixen que tindre un únic ascensor en un col·legi que alberga 44 alumnes amb discapacitat és insuficient, per això reclamen la instal·lació d'un segon elevador. Mantenen que l’únic disponible a hores d’ara s’avaria amb freqüència, el que deixa el centre sense ascensor mentre el reparen.

Les famílies del Tomás de Villarroya reclamen, des de fa anys, un segon ascensor, per al qual la Conselleria d’Educació va donar la llicència el juny de 2022, però les obres encara no s’han fet perquè l’Ajuntament de València encara no ha atorgat la llicència. Segons asseguren fonts municipals no han donat aquest permís perquè a l'empresa encarregada de dur a terme l'obra li falta lliurar un paper necessari en els tràmits i que han traslladat a Educació que, amb una declaració responsable, es podrien iniciar els treballs.

També et pot interessar

stats