Reparat el canal del posttransvasament Tajo-Segura

La infraestructura va resultar molt danyat per la DANA de setembre de 2019 a l’altura Molina de Segura, a Múrcia.

Reparació del canal de trasvasament en Los Valientes, Múrcia
Reparació del canal de trasvasament en Los Valientes, Múrcia / CHS

La Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) ha acabat aquest divendres de reparar el canal del posttrasvasament Tajo-Segura, que va resultat molt danyat durant la DANA de setembre de 2019 a l’altura de Los Valientes, una pedania de la població murciana de Molina de Segura.

Les fortes pluges van provocar problemes a la potabilitzadora de Taibilla, a Torrealta i a més del 34% de la superfície regable del transvasament.

Les obres d’emergència han permés restituir el servei als usuaris de les aigües del transvasament i a més, segons fons de la CHS, milloraran la qualitat de les aigües circulants en el Baix Segura.

El canal del marge esquerre, que té una longitud de 55 quilòmetres fins a l’embassament de la Pedrera, es va trencar en el quilòmetre 23 i va afectar 32 quilòmetres fins a la Pedrera i 30 del canal de Crevillent.

La CHS va habilitar un desviament provisional que va permetre que l’aigua tornara a circular i que arribaren recursos a la potabilitzadora de la Mancomunitat de Canals del Taibilla.

Aquest divendres el president de la CHS, Mario Urrea, ha visitat el tram reparat en companyia del delegat del govern a Múrcia, José Vélez; la presidenta de la Mancomunitat de Canals del Taibilla (MCT), Francisca Baraza i el president del Sindicat Central de Regants de l’Aqüeducte Tajo-Segura, Lucas Jiménez.

També et pot interessar

stats