Reobrin la denúncia per la desfilada de xiquetes amb lligacames en el Carnestoltes de Torrevella

El jutjat ha citat per al 28 de maig dos persones en qualitat d'investigats, dos denunciants i un testimoni

Les xiquetes de la comparsa Osadía amb la disfressa de roba eròtica amb què van desfilar
Les xiquetes de la comparsa Osadía amb la disfressa de roba eròtica amb què van desfilar / À Punt NTC

Un jutjat de Torrevella (Baix Segura) ha acordat reobrir les actuacions judicials en relació amb la denúncia presentada entorn de la desfilada en roba interior d'unes menors de la comparsa Osadía en el Carnestoltes de la ciutat el 5 de febrer.

El jutjat d'instrucció número 2 de Torrevella ha citat per al 28 de maig dos persones en qualitat d'investigats, dos denunciants i un testimoni. Així, es revoca el sobreseïment de la denúncia, en un acte contra el qual cap recurs de reforma en el termini de tres dies.

La denúncia la Fundació Advocats Cristians la van presentar després d'uns vídeos que es van fer virals en les xarxes socials, en els quals, acompanyades dels progenitors, es veu desfilar un grup de menors disfressades amb mugroneres simulades, lligacames, calces, llenceria i sabates de taló alt, entre altres elements.

En el fragment es veien diverses banderes, entre altres l'LGTBQI. Per això, inicialment en moltes publicacions s'afirmava que es tractava de xiquets transvestits. La comparsa va denunciar estos missatges per falsos i va negar qualsevol propòsit de cosificar o hipersexualitzar les menors.

L’Ajuntament de Torrevella no és organitzador directe del Carnestoltes, però sí que hi aporta finançament, i va mostrar el suport a la comparsa Osadía. L'alcalde, Eduardo Dolón, va argumentar que “el Carnaval és crítica, sàtira, provocació, diversió”. Per això, “traure fora de context i dimensionar un fet com el que s’està criticant està totalment fora de lloc”, va defensar.

També et pot interessar

stats