Reobri dos dies després la platja de l'Arenal a Xàbia, tancada per contaminació fecal

L'Ajuntament "es reserva el dret d'emprendre les accions necessàries per a aclarir l'ocorregut"

La platja de l'Arenal de Xàbia, en una imatge d'arxiu
La platja de l'Arenal de Xàbia, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La platja de l'Arenal de Xàbia, a la Marina Alta, s'ha reobert al bany aquest dijous després de dos dies tancada perquè es detectaren abocaments fecals. L'Ajuntament del municipi ha informat que la Direcció General de l'Aigua ha donat per resolt aquest episodi de contaminació en no trobar cap rastre dels residus en les últimes analítiques realitzades.

L'ens autonòmic qualifica l'episodi de "curta duració", és a dir, puntual, i certifica que les anàlisis confirmen que l'aigua torna a ser apta per al bany després de desaparéixer els vessaments fecals detectats dimarts. 

Una vegada rebuda l'autorització per escrit, des del consistori s'ha donat "immediatament" instruccions per a reobrir la popular platja xabienca als i les banyistes. El personal de socorrisme ha tornat a hissar la bandera verda i el ritme de l'Arenal va recuperant a poc a poc la normalitat, asseguren des de la institució municipal.

El consistori lamenta les molèsties ocasionades a totes les persones que volien gaudir d'aquest enclavament en els dos dies que ha estat tancat, així com "l'impacte negatiu en la imatge turística de Xàbia". El govern local es reserva "el dret d'emprendre les accions necessàries per a aclarir l'ocorregut".

També et pot interessar

stats