Reobri el centre de salut de la Coma amb fortes mesures de seguretat

L'ambulatori de Paterna va tancar el dia 10 en quedar-se sense personal per les baixes derivades d'agressions

Policia Nacional en el centre de salut de la Coma a Paterna
Policia Nacional en el centre de salut de la Coma a Paterna / À Punt

El centre de salut del barri de la Coma de Paterna reprendrà aquest dilluns l'activitat després d'estar dotze dies tancat perquè pràcticament la totalitat dels seus professionals havien sol·licitat la baixa laboral a causa de les amenaces que reben cada dia. Durant aquest temps sols ha estat operativa la unitat de conductes addictives i salut mental.

Així ho han assenyalat fonts de la Conselleria de Sanitat, que han indicat que ja hi ha "metges suficients" per a poder reobrir les instal·lacions, que comptaran amb presència de la Policia de la Generalitat, la qual es coordinarà amb la Policia Local per a assegurar l'activitat dels professionals sanitaris.

La gerent del departament de salut Arnau de Vilanova - Llíria, María Jesús Arilla, va tindre dijous una reunió amb els treballadors del centre, en la qual va participar la Policia Autonòmica, per a explicar-los les mesures de seguretat acordades per a la reobertura.

També dijous, un gran operatiu de la Policia Nacional va prendre de sorpresa els carrers del barri per, tal com van explicar en un comunicat, restablir la seguretat ciutadana a la zona i, sobretot, donar resposta als incidents violents esdevinguts a l'ambulatori.

En total es van fer 147 identificacions i es van alçar 34 actes per possessió d'estupefaents i 18 per armes blanques. L'operatiu de prevenció de la delinqüència de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, va situar "dins de la normalitat" el treball policial.

La delegada, Pilar Bernabé, ha assenyalat que aquest tipus d'intervencions "es fan en moltes ocasions en barris amb problemes o en els quals els veïns demanen més presència policial".

També et pot interessar

stats