Renfe suprimirà quatre connexions diàries Alacant-Madrid mentre duren les obres de Chamartín

Els treballs tenen com a objectiu duplicar la capacitat de l’estació per a trens d'alta velocitat i llarga distància

Que el tren Alacant-Madrid pare a l'estació de Chamartín és millor o pitjor per als alacantins?
Imatge d'arxiu de l'estació de Chamartín a Madrid / À Punt NTC

Renfe reorganitzarà els serveis de tren entre Alacant i Madrid a partir del pròxim dilluns, 8 d'abril, amb motiu de les obres de transformació que Adif està fent a l'estació de Chamartín. Això implicarà suprimir quatre connexions diàries —dues per sentit— entre tots dos destins mentre duren els treballs, fins a entrat el mes vinent de juliol.

Aquestes obres que s'escometen a l'estació de Madrid - Chamartín - Clara Campoamor aborden la fase més crítica quant a la capacitat de vies i tenen com a objectiu duplicar la capacitat per a trens d'alta velocitat i llarga distància, segons ha anunciat aquest divendres la companyia en un comunicat.

La nova estructura dels serveis portarà amb si una connexió Avlo entre Alacant i Valladolid.

D'altra banda, se suprimeixen quatre connexions diàries (dues per sentit) amb Madrid i l'oferta passa de 30 a 26 serveis diaris. El nou pla de transport es prolongarà mentre duren les obres, fins a entrat el mes de juliol.

Les obres de millora d'Adif per a ampliar i transformar l'estació de Chamartín portaran amb si una reorganització del servei, per afectar directament diverses vies de l'estació madrilenya, amb el consegüent ajust de la capacitat operativa de la terminal.

Així mateix, la nota de premsa assenyala que, per a optimitzar la capacitat de la infraestructura, Renfe i Adif han fet un gran esforç organitzatiu amb un pla de transport que permet mantindre el 95% de l'oferta de places actual i, fins i tot, posar en marxa serveis que connectaran Alacant amb Castella i Lleó.

Afirmen que, en el moment que Talgo entregue els nous trens S106, Renfe els posarà en circulació, cosa que permetrà “optimitzar la capacitat de la infraestructura” i oferir en algunes circulacions un major nombre de places.

També et pot interessar

stats