Renfe respon als sindicats: no hi ha obligació que els trens de mitjana distància porten interventor

L’empresa ha remarcat, en relació amb l’incident produït a Caudiel, que els agents no fan “en cap cas” labors de seguretat

Imatge d'un tren de mitja distància
Imatge d'un tren de mitjana distància / Europa Press

Renfe ha donat resposta a les crítiques de diversos sindicats per l’absència de la figura d’interventor en el tren que anava de València a Saragossa i va endinsar-se en l’incendi forestal de Begís aquest dimarts. Quatre de les quinze persones ferides continuen ingressades en dos centres de la ciutat de València, dues d’elles amb pronòstic greu, segons l'últim balanç de la Conselleria de Sanitat. 

L’empresa ha remarcat que no és obligatori que els trens de mitjana distància circulen amb interventor, "excepte en línies amb unes condicions predeterminades de circulació". A més, ha emfasitzat que aquests agents només fan labors comercials i "en cap cas de seguretat".

Així ho recull el Marc regulador de personal d'intervenció en regionals subscrit per la direcció de l'empresa i representants del comité general, que estableix les funcions del personal d'intervenció.

Segons aquest document, els agents tenen la funció del control de bitllets, així com de la venda d'aquests; disposen de fulls de reclamacions; s’encarreguen de la plataforma d'accés al tren per a persones amb discapacitat; faciliten informació comercial als viatgers, controlen els serveis a bord i col·laboren en els transbords.

També et pot interessar

stats