El rei emèrit torna aquest dimecres a Espanya per a participar en una regata

La seua última visita va ser el mes d'abril en un viatge que va generar malestar en el palau de la Zarzuela

Rei emèrit torna a Espanya
El rei emèrit Joan Carles aterra en l'aeroport de Vitòria-Gasteiz, el mes d'abril / Pablo González (Europa Press)

Joan Carles I té previst tornar aquest dimecres a Espanya en la que serà la seua tercera visita des que es va traslladar l'agost de 2020 als Emirats Àrabs Units. La tornada del pare de Felip VI es produiria només tres dies després de la celebració de les eleccions generals del 23J.

En concret, el rei emèrit viatjarà a Galícia, on se celebra una regata, encara que no s'ha revelat cap detall de la seua agenda ni el temps que té previst quedar-s'hi. La previsió és que es desplace de nou a Sanxenxo per a participar en les seues regates, de les quals és aficionat i en les que ha pres part en anteriors visites.

Descontent a Zarzuela per les visites de l'emèrit

Ja la primera visita que va fer a Espanya el rei emèrit a final de maig de l'any passat va generar enuig a la Casa del Rei, a causa de l'expectació amb la qual es van seguir tots els seus moviments durant la seua estada a Sanxenxo i a l'interés suscitat, molt lluny de la privacitat amb la qual havia manifestat que volia que transcorregueren aquest tipus de desplaçaments.

Així li ho va fer veure Felip VI en la trobada que tots dos van mantindre en la Zarzuela el 23 de maig. Després d'aquesta, la Casa del Rei li va recordar a Joan Carles I en un comunicat que, en la seua carta per a notificar-li que Abu Dhabi seria la seua residència permanent, també li havien demanat "la privacitat més gran possible" en les seues visites a Espanya.

Sembla que el missatge va calar aparentment en l'emèrit, ja que no va tornar al juny per a una nova regata com s'havia avançat, i en els mesos següents va mantindre un inusual silenci, sense recórrer al seu entorn més pròxim per a traslladar missatges sobre les seues intencions o sobre la seua vida en l'exili emiratià.

Va haver de passar quasi un any abans que l'emèrit tornara a xafar sòl espanyol, encara que entre tant va tindre ocasió de veure's dues vegades amb el seu fill el rei; una al setembre en el funeral d'Isabel II a Londres i una altra al gener en el de Constantí de Grècia, germà de la reina Sofia.

També et pot interessar

stats