Registren les primeres imatges submarines del delta de lava de La Palma

Els investigadors asseguren que les imatges ajudaran a entendre l'impacte i l'evolució de la colada en arribar a la mar

Registren les primeres imatges submarines del delta de lava de La Palma

L'Institut d'Oceanografia i Canvi Global de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC) ha aconseguit gravar per primera vegada les imatges submarines del delta de lava que l'erupció de La Palma està formant a la costa de Tazacorte.

Segons ha informat la Universitat, les imatges les ha captades un equip d’investigació, especialitzat en acidificació del medi marí, amb la col·laboració de l'empresa canària Ecos. El resultat d'aquest treball l'han posat a la disposició del Pla Especial de Protecció davant de Risc Volcànic de les Canàries (Pevolca) perquè els experts en geologia i vulcanologia puguen traure el màxim profit en termes de gestió de la crisi volcànica.

"Són imatges de gran utilitat per a entendre l'impacte i l'evolució de la colada en arribar a la mar, que són complementàries de les mesures que l’equip realitza a la zona des de l'inici del procés eruptiu", asseguren en l’institut.

Aquest grup d'investigació continua monitorant els paràmetres del diòxid de carboni i altres paràmetres quimicofísics, a més de prendre mostres per a la biogeoquímica del ferro. Les imatges les han gravades amb un robot submarí i una càmera de 360 graus. 

També et pot interessar

stats