El regidor de Falles justifica el retard en l'Ofrena per la participació "massiva" després de les crítiques de l'oposició

El PSPV i Compromís qualifiquen de "desastre" la gestió del PP en les Falles i l'acusen de "desorganització i improvisació"

El mantell de la Mare de Déu dels Desamparats va cobrant forma
El mantell de la Mare de Déu dels Desemparats pren forma / JCF

L'elevada afluència enguany en l'Ofrena, amb vora 135.000 falleres i fallers desfilant, sumada al fet que enguany queia en diumenge, ha provocat un degoteig de retards encadenats tota la vesprada que han allargat la primera jornada fins ben entrada la matinada. L'emblemàtic acte per a retre homenatge a la Mare de Déu dels Desemparats començava a les 15:30 h i concloïa passades les 03:30 h, després que la fallera major infantil, Marina García, dipositara el ram de flors als peus de la patrona.

Un retard que ha sigut durament criticat pels partits de l'oposició a l'Ajuntament de València, el PSPV i Compromís, que han qualificat de "desastre" la gestió del regidor de Falles, Santiago Ballester (PP), durant les festes. Ambdós partits, que estaven en el govern en l'anterior legislatura, han carregat contra el responsable actual de Junta Central Fallera per haver llevat les passarel·les que agilitzaven el pas de vianants i han reclamat al Partit Popular que "done la cara i explique què està fallant".

Des de Compromís, el regidor Pere Fuset —antecessor de Ballester en el càrrec— ha afirmat que "és absolutament intolerable, inèdit i innecessari que la fallera major infantil de València i la cort d'honor acaben l'Ofrena a les 03:30 h i amb més de tres hores de retard". "La mala organització de l'acte més participatiu de la festa va afectar milers de falleres i fallers, que van esperar plantats durant hores per a desfilar molt més tard del que s'havia previst", ha ressaltat en un comunicat Fuset, que ha acusat el PP de "desorganització i improvisació".

En els mateixos termes s'ha pronunciat la regidora del PSPV Nuria Llopis. "És una imatge lamentable", ha dit, en referència a l'entrada tardana de Marina García i la resta de la cort d'honor. La socialista ha manifestat que aquesta situació ve provocada per "la línia de treball que el govern local està seguint i per la poca previsió i organització". I ha afegit que aquest fet demostra que al regidor de Falles "li ha quedat gran l'organització de la festa".

El regidor al·ludit no ha tardat a respondre: ha minimitzat la polèmica oberta pels retards i els ha atribuït a una "afluència massiva de gent". Segons els primers càlculs de la JCF, en la primera jornada de l'Ofrena han participat vora 60.000 persones; una xifra que podria suposar un nou rècord en la festa. Per aquesta raó, Ballester s'ha mostrat satisfet pel transcurs de l'emblemàtic acte i ha insistit que enguany s'han corregit errades de l'any passat: "Així ens ho han transmés les comissions falleres", ha afegit. Entre d'altres, ha esmentat que aquest 2024 hi ha un tancat complet en els carrers de Sant Vicent i de la Pau, dues artèries fonamentals per les quals discorren les falleres i fallers que van participar en l'Ofrena a la Geperudeta. També ha dit que s'han duplicat els passos d'accés en doble sentit i que s'ha reforçat la il·luminació a la plaça de la Reina, avantsala de la Mare de Déu.

També et pot interessar

stats