La regeneració de la platja del Perelló es farà a mitjan setembre

Els arenals de l'entitat local menor i els del Perellonet no tindran tràfec de maquinària durant l'estiu i podran estar oberts durant tota la temporada

Imatge d'arxiu de la platja del Perelló
Imatge d'arxiu de la platja del Perelló / Google

Els treballs de regeneració de la platja del Perelló, on s'aportarà arena de la platja veïna del Perellonet, es faran finalment al setembre, a partir del dia 12. Per tant, no hi haurà tràfec de camions en els arenals durant la temporada alta de platja, com es preveia inicialment. Així s'ha consensuat en una reunió telefònica a tres bandes entre la Direcció General de Costes, l'alcalde pedani del Perellonet, Luis Zorrilla, i l'alcalde del Perelló, Juan Botella, que ha tingut lloc aquest divendres.

Aquests treballs de transvasament d'arena permetran regenerar els 250 metres de la platja del Perelló que es van engolir els últims temporals amb dos mil metres cúbics d'arena del Perellonet.

Inicialment, el govern espanyol havia previst fer aquesta intervenció durant l'estiu, el que implicava tancar tant la platja d'origen, com la de destinació de les tones d'arena, una decisió que havia despertat el malestar dels alcaldes d'aquests nuclis de població. Per això, en la reunió d'aquest divendres s'ha avaluat que, atés que estem en ple estiu, les molèsties per als veïns serien més que el benefici per a la platja.

L'alcalde del Perelló, Juan Botella, ha assegurat que "l'arena és necessària, però no a qualsevol preu, no sacrificaré el descans ni l'estiueig dels veïns i turistes amb molèsties pel trànsit de camions en horari nocturn".

Juan Botella ha recordat que es va demanar aquesta obra per urgència fa més de dos mesos i que "en bona lògica s'havia d'haver fet en la primera meitat de juny, per a començar la temporada en condicions".

Encara així ha recordat que "les aportacions d'arena no deixen de ser pedaços" i volen i, "així ho hem traslladat des de fa anys, solucions definitives amb esculleres i esculls que protegisquen la platja".

Per a aprofundir en les solucions definitives, eldijous que ve, 21 de juliol, l'Ajuntament del Perelló, al costat del Mareny de Barraquetes, i la Universitat Politècnica de València han organitzat una jornada en el Centre Cultural del Perelló, dins del Projecte Esculls, on s'aprofundirà en aquestes solucions.

També et pot interessar

stats